Theatergroep Droog speelt Shakespeare in Posa

Lelystad - Theatergroep Droog speelt zaterdag 28 en zondag 29 maart, zaterdag 4, zondag 5, vrijdag 10 en zaterdag 11 april nieuwe theaterproductie De Storm in Theater Posa in Lelystad.

Eigentijdse bewerking

Theatergroep Droog heeft gekozen voor een eigentijdse bewerking van het toneelstuk De Storm van Shakespeare. De originele tekst in een eigentijdse versie, geschikt voor jong en oud. Zo blijft dit tijdloze verhaal van Shakespeare levend voor de volgende generatie. Het verhaal leent zich voor energiek en uitbundig spel, vol humor, vaart en dynamiek. Dat is, na jaren drama en familietragiek, ook een feest voor de spelers van theatergroep Droog.

Onherbergzaam eiland

Ooit was Prospero de machtige hertog van Milaan, tot hij verstoten werd door zijn eigen broer Antonio. Nu heerst Prospero over een ver en onherbergzaam eiland. Hier leeft hij met zijn dochter Miranda, luchtgeest Ariël en zijn enige onderdaan, Kalibaan het duivelskind. Tot op een dag het schip van zijn broer langs vaart. Een vreselijke storm steekt op in zijn hoofd. Vanuit het niets is de zee wild en woest. Het schip verdwijnt tussen huizenhoge golven. De opvarenden spoelen aan op een doodstil strand. Geen van hen weet dat zij overgeleverd zijn aan Prospero. Wat volgt is een tocht vol wonderen en tovenarij over een eiland waar niets is wat het lijkt.

Spelers

Spelers zijn Bas Teule, Wim Bok, Jan-Willem van der Kort, Remco Uri, Elias Tieleman, Jos Timmerman, Jeltje Tiggelaar, Jolanda de Blouw, Laura Rozendal en Daniëlle Honhoff. Regie: Ans Koopman met assistentie van Daniëlle Honhoff.

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4, vrijdag 10 en zaterdag 11 april begint de voorstelling om 20.15 uur. De zondagen 29 maart en 5 april begint de voorstelling om 14.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theater Posa.