Lezing over versterking en natuurontwikkeling van de Houtribdijk

Lelystad - De Natuurvereniging KNNV Lelystad verzorgt op dinsdag 18 februari om 20.00 uur in de Duurzaamheidswinkel van Lelystad een lezing over de versterking van de Houtribdijk en de natuurontwikkeling van Trintelzand.

Patrick Pieters en Marieke Werkman van Rijkswaterstaat gaan deze avond in op de doelstellingen van het project Versterking Houtribdijk en de aanleg van het natuurgebied Trintelzand. Bijzonder aan dit project is dat de natuur eigenlijk de dijk gaat versterken en dat het bouwmateriaal (zand) uit de directe omgeving afkomstig is. Het veen en de klei die beiden vrijkomen door de werkzaamheden worden gebruikt voor de realisatie van het natuurgebied Trintelzand. Dit bijzondere project heeft op 12 december de publieksprijs gewonnen van de landelijke Waterinnovatieprijs 2019.

De lezing vindt plaats op dinsdag 18 februari en start om 20.00 uur in de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein 51 (oude postkantoor) in Lelystad. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de koffie is welkom.