Maand van de liefde in Agora

Lelystad - Met Valentijnsdag in zicht doopt het Agora Theater februari om tot de 'Maand van Liefde'. Alle voorstellingen rond 'de liefde' staan deze maand in de schijnwerpers.

Bizarre verhalen

Op Valentijnsdag zet cabaretier Thijs van de Meeberg de lachers naar zijn hand met bizarre verhalen over rake ontmoetingen in ‘Kom nou maar gewoon’. Cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt is met haar show ‘Bronst’ op 22 februari op zoek naar de liefde, alhoewel het meer lijkt op een race tegen de biologische klok.

Huwelijk onder de loep

Huub Stapel neemt op 17 maart ‘Het Huwelijk’ onder de loep. Een pijnlijk grappige one-man-show waarin hij als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt rond dit aloude instituut. Als het over de liefde gaat dan mag ‘Romeo & Juliet’ aan dit rijtje niet ontbreken. The Royal Moscow Ballet brengt op 22 maart Sergei Prokofiev’s bewerking van het bekendste liefdesdrama in een prijswinnende uitvoering van choreograaf Anatoly Emelianov. Een perfect huwelijk tussen dramatische muziek, de tragische verhaallijn en magistrale dans.

Zoektocht naar de liefde

Tenslotte hunkert cabaretier René van Meurs naar de liefde. Op 4 april vertelt hij met veel zelfspot over zijn zoektocht naar de liefde. Hij smacht niet, maar hunkert.