Rest van De Promesse krijgt ook nieuwe bestrating

Lelystad - Vanaf volgende week wordt de bestrating vernieuwd in het andere deel van De Promesse in het centrum van Lelystad. Het gaat om het stuk vanaf Dukaatplein (ingang van de bibliotheek en het stadhuis) tot en met het winkelpand van New Yorker.

Werk klaar in mei

Naar verwachting is het werk in mei klaar. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en woningen bereikbaar. Ondernemers en bewoners in dit gebied worden door de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden en de planning.  

Grote bloempotten

In 2019 kreeg het eerste deel van De Promesse en De Waagpassage al nieuwe bestrating, nieuwe plantenbakken en fonteintjes. Het deel van De Promesse dat nu onder handen wordt genomen krijgt hetzelfde natuursteen. Om dit deel groener te maken, worden na afloop van de werkzaamheden grote bloempotten met het Lelystad geeft lucht-beeldmerk geplaatst. Aannemer van de werkzaamheden is De Wilde Grond- Weg- en Waterbouw uit Lelystad.

[De tekst gaat verder onder de foto]

Levendiger Stadshart

Wanneer ook het tweede deel van De Promesse is voorzien van nieuwe bestrating, wordt het gedeelte Promesse, Waagpassage, De Wissel en het smalle deel van de Agorahof fietsvrij gebied. 
Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en woningen bereikbaar. 

Het verfraaien van De Promesse en Waagpassage is onderdeel van het plan en de ambitie van de gemeente om het Stadshart compacter, levendiger en groener te maken. De vergroening van de openbare ruimte, de ontwikkeling van het Theaterkwartier en de realisatie van woningen in Parkwijk maken hier onderdeel van uit.