Filmtheater Lelystad vertoont 'Varda par Agnès'

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont op zondag 9 februari om 19.45 uur de Franse documentaire 'Varda par Agnès'.

Op 29 maart 2019 overleed de in België geboren Franse filmmaakster Agnès Varda. Zij werd 90 jaar oud. Vlak voor haar dood maakte ze de documentaire Varda par Agnès. Ze richt de camera op zichzelf en blikt terug op haar filmcarrière. Het verhaal van haar filmisch leven deelt ze met de kijker.

Varda werd geboren in 1928. Vanaf 1954 maakte ze 12 lange speelfilms, waaronder Cleo de 5 à 7, La Pointe Courte, Le Bonheur en Lions Love, 13 korte films en 12 lange documentaires, waaronder Les Plages d’ Agnes en Visages Villages. 

Speels en luchtig vertelt deze grootmoeder van de Nouvelle Vague bijna 2 uur lang over haar geschiedenis en de basisprincipes van haar regisseren: inspiratie, creatie en delen (met  je publiek).

Bezoekers betalen 10,30 euro met eventuele toeslagen afhankelijk van de lengte van de film. Donateurs van Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van de Agora.

Meer informatie via www.filmtheaterlelystad.nl