Biljartvereniging De Jol beleeft sportief en spannend weekend

Lelystad - Biljartvereniging De Jol beleefde afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag een spannend maar vooral sportief weekend. Zowel thuis op sportcomplex Het Schouwspel in Lelystad, als in Amersfoort waar om de Damesbokaal gestreden werd.

In Lelystad werd drie dagen lang gestreden in de gewestelijke finale 1e klas 3 banden Groot (heren) om een plaats bij de Nederlandse kampioenschappen, die gehouden worden op 20, 21 en 22 maart in Afferden. De winnaar van de gewestelijke finale werd na een spannende wedstrijd de heer Spannenburg.

Vierde plaats voor Helen van Kempen

Dat biljarten niet alleen een mannensport is, bewijzen de dames van BV De Jol. In Amersfoort bij B’67 werd voor de veertigste maal gestreden om de Damesbokaal (Libre). Eén van de dames, Helen van Kempen uit Lelystad, was een grote kanshebster om door te stoten naar de gewestelijke finale. Ze eindigde uiteindelijk op een mooie vierde plaats.

Over drie weken spelen Helen van Kempen en Anneke Groenewoud (beiden lid van BV De Jol) het NK driebanden dames open klasse bij biljartvereniging Almere ’83.

Op 16 en 17 mei is de gewestelijke finale damesteams. Deze wordt ook gespeeld bij biljartvereniging Almere ’83 en Helen van Kempen speelt ook mee in een team.

Dames goed bezig in interne competitie

Ook in de interne competitie van de biljartvereniging gooien de dames hoge ogen. Bij het driebanden klein laten de twee dames de heren ver achter zich.

Bij BV De Jol, met maar liefst acht biljarttafels, is nog plaats voor leden. Met name het aantal vrouwen binnen de vereniging mag stijgen. Momenteel zijn er twee actief spelende dames en één secretaris, die net begonnen is, maar al enorm besmet is met het biljartvirus.

Kijk voor meer informatie op de website van BV De Jol.