Gratis gebitscontrole bij Delta Dierenartsen

Dronten - De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Baasjes van honden en katten in Dronten en omgeving kunnen tijdens deze maand bij Delta Dierenartsen terecht voor een gratis gebitscontrole en advies.

Volgens Delta Dierenartsen is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen vragen stellen die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen.

Gebitsproblemen blijven vaak onopgemerkt

Uit onderzoek blijkt dat vier op de vijf honden en twee van de drie katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. ‘Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren’, aldus Delta Dierenartsen. ‘Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden.’

Zo’n 900 vestigingen van dierenartsenpraktijken houden in de maand februari extra spreekuren en speciale acties om gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd.