Golfclub Dronten beleeft een ongekende groei

Dronten - Golfclub Dronten heeft het afgelopen jaar een niet eerder vertoonde groei doorgemaakt. Dat vertelde voorzitter George Gerritsen op de nieuwjaarsbijeenkomst van de club. De vereniging kon in 2019 maar liefst 134 nieuwe leden verwelkomen.

De sterke aanwas van het ledenbestand komt niet alleen doordat andere clubs in de regio problemen hebben met het voortbestaan maar ook door het besluit van de golfclub de baan veel nadrukkelijker te promoten naar een groter publiek.

De baan van de Golfresidentie is bijna een kwart eeuw geleden aangelegd als het exclusieve domein van de bewoners van deze Drontense wijk. Sinds een aantal jaren is iedereen er welkom.

Lidmaatschapstarieven verlaagd

Voorzitter George Gerritsen: 'Het is verbazingwekkend hoeveel mensen nog altijd denken dat we er een hek omheen hebben staan. Niets is minder waar. Iedereen kan bij ons terecht. En om dat voor eens en voor altijd ook daadwerkelijk te laten blijken hebben we recent de lidmaatschapstarieven drastisch verlaagd'.

9-holes

Omdat het spelen van 9-holes voor mensen met een job aantrekkelijker is dan een 18-holes abonnement zijn ook daar financiële voorzieningen voor getroffen. Bovendien kan men bij de Golfresidentie kiezen voor een combinatielidmaatschap met de Openbare Golfclub Dronten en/of met de shortgolfbaan in Swifterbant.