Hoofdrol voor Lelystadse jongeren in PoëzieRevue

Lelystad - Leerlingen van ISG Arcus spelen op maandag 3 februari om 15.00 uur met hun zelfgeschreven gedichten de hoofdrol in een wervelde PoëzieRevue in De Kubus.

Een deskundige jury, met daarin onder meer Mustafa Stitou, voormalig stadsdichter van Amsterdam en winnaar van de prestigieuze VSB Poëzieprijs (2004), beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de bokalen vandoor gaan.

Korte, niet rijmende gedichten

Acht brugklassen van de ISG Arcus uit Lelystad schreven in de afgelopen weken, onder leiding van poëziedocenten van School der Poëzie en aan de hand van uiteenlopende schrijfopdrachten, korte niet rijmende gedichten. Ongeveer 30 jongeren zijn geselecteerd om hun gedicht voor te dragen in de PoëzieRevue.

Rapper André Accord presenteert PoëzieRevue

De PoëzieRevue wordt gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord. Er is live muziek door Vlado Spisiak, gitaar, en Frank Wardenier, drums. Tussen de voordrachten door is er een performance van dichter Mustafa Stitou, spinnen en tollen de breakdancers van Turn it Loose over het podium en zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek.

Naast Stitou nemen Kees Hoogvorst, rector ISG Arcus, en Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, plaats in de jury. Aan het einde van de show maakt de jury de winnaars bekend en reikt zij drie prijsbekers uit.

De toegang is gratis. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl