Dames Zuiderzeezwemmers pakken vier titels op NK Masters

Rotterdam - De dames van Zuiderzeezwemmers uit Dronten sleepten zondag vier titels in de wacht tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen kortebaan in Rotterdam.

Lisanne Andeweg won het goud op de 800 meter vrijeslag, Danique Stoop op de 50 meter vrij en de 100 meter vlinderslag en het estafetteteam met Gaby Zittersteijn, Dagmar Kruik, Danique Stoop en Annemarie ten Have won het goud op de 4x50 meter wisselslag. Verder veroverden ze een mooie zilveren plak op de 4x100 meter vrijeslag met Andeweg, Kruik Zittersteijn en Stoop.

Gedurende vier dagen verschenen er zo’n 1100 zwemmers van 20 t/m 90+ aan de start op één of meerdere afstanden, om in de diverse leeftijd categorieën te strijden om de Nationale titels. Voor de Zuiderzeezwemmers verschenen op de zondag vijf zwemsters aan de start: Lisanne Andeweg (30+), Danique Stoop (25+) en Annemarie ten Have, Dagmar Kruik en Gaby Zittersteijn (allen 20+). Alle vijf startten ze op twee individuele nummers en vormden ze een 4x100 meter vrij en 4x50 meter wisselslag estafetteteam.