42 inzendingen voor poëziewedstrijd Lelystadse bieb

Lelystad - Voor de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd die de bibliotheek in Lelystad houdt op 30 januari zijn 42 inzendingen binnengekomen. De inzentermijn is inmiddels verstreken; twaalf dichters doen mee aan de wedstrijd voor volwassenen en dertig jongeren van ISG Arcus hebben een gedicht ingestuurd voor de Jaarlijkse Jongeren PoëziePrijs.

Op donderdagavond gaan zij de strijd met elkaar aan om het felbegeerde zilveren hangertje én een plek in het programma van poëziefestival Sunsation te bemachtigen. Stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia vermaakt de bezoekers tijdens het juryoverleg. 

Juryleden

Dit jaar bestaat de jury van de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd uit Thom Ummels, Dorée de Kruijk en Juul Baars. Thom Ummels is niet alleen voorzitter, maar ook grondlegger van het jaarlijkse Poëziefestival Sunsation. Daarnaast is hij al lang actief als dichter. Dorée de Kruijk is samen met haar man Henk het gezicht achter de Gedichtenmuur. Juul Baars ten slotte is sinds juni 2019 de nieuwe Stadsdichter van Lelystad, organisator van de jaarlijkse Poëzie-Estafette Lelystad en mede-oprichter van De Salon. Samen buigen deze drie zich over de ingezonden gedichten en beoordelen ze de voordrachtkunsten van alle deelnemers.

Schrijver en voormalig stadsdichter Marian van Gog draagt zorg voor de puntentelling van de publieksstemmen en bibliotheekmedewerker Mick van Leeuwen presenteert de avond.

Voordrachtavond

De voordrachtavond begint om 19.30 uur met de voordrachten van de Jaarlijkse Jongeren Poëzieprijs. Vervolgens zijn de deelnemers aan de beurt van de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd. Om de zenuwachtige dichters tijdens het juryberaad te ontstressen, is de inspirerende dichter Gershwin Bonevacia uitgenodigd als pauze-act. Hij zal niet alleen zijn poëzie, maar ook zijn eigen succesverhaal met de aanwezigen delen.

Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl en kosten 7,50 euro. Voor deelnemers aan de wedstrijd is de toegang gratis. Bibliotheekleden en Vrienden van de Bieb krijgen 2,50 euro korting op de entreeprijs. Voor leerlingen is de toegang op vertoon van de schoolpas 3,50 euro. De winnaars van beide wedstrijden ontvangen net als voorgaande jaren het felbegeerde zilveren hangertje en een podium tijdens het poëziefestival Sunsation