Restaurant Sorrento is in nieuwe handen

Lelystad - Sorrento is al 35 jaar een begrip in Lelystad. Het Italiaanse restaurant werd in de jaren ‘80 door Omar Sharif opgericht aan het horecapleintje op de Schans.

Patrick Voskamp

Peter en Rachel Maenhout kochten het vrijstaande horecapand en de onderneming van in 2007 van Omar Sharif en gaven het Italiaanse restaurant een enorme boost met hun jarenlange ervaring in de horeca en passie voor de Italiaanse keuken. Al vrij snel kwam Patrick Voskamp bij Peter en Rachel in dienst en liet hij zien dat hij hart voor het bedrijf had. Al vaak spraken ze over zijn toekomst, Patrick wou graag ooit eens zelf ondernemer worden. ‘Hij is in al die jaren heel even een jaar weggeweest om in Londen ervaring in de horeca op te doen, maar kwam na dat jaar terug om weer bij ons te werken’, zegt Peter.

Jeffrey Wecker

‘Toen Rachel en ik vorig jaar spraken over de verkoop van Sorrento was het dan ook niet meer dan logisch dat Patrick hierbij betrokken zou zijn. ‘In de keuken werkte op dat moment ook al een aantal jaar Jeffrey Wecker voor ons’, vult Rachel aan. ‘Hij is een harde werker en erg gedreven en bleek naast goed te kunnen koken ook te bezitten over organisatorisch talent.’

Brainstormen

‘Wij zijn een half jaar geleden met beide jongens om de tafel gaan zitten om te kijken of er een mooie samenwerking tussen beide kon opbloeien en dat bleek het geval. Ze zijn direct met elkaar gaan brainstormen en hebben alles gegeven om in een korte tijd uit te groeien tot ondernemers. Er moest zoveel geregeld worden’, zeggen Peter en Rachel. ‘Contracten, financiering voor de overname, vergunningen: er komt gewoon heel veel bij kijken’, vertelt Jeffrey. Het was nog best spannend of de drank- en horecavergunning op tijd zou komen. De medewerkers bij de gemeente hebben er echt alles aangedaan om dit te bewerkstelligen. ‘Wat waren wij blij toen we hoorden dat we per 1 januari de nieuwe eigenaren van het mooie en goed lopende Italiaanse restaurant konden worden.’

Patrick geeft aan al die jaren met heel veel plezier en liefde te hebben gewerkt bij Sorrento en niet had kunnen dromen dat hij ooit eigenaar van het restaurant zou worden.

Goedlopend concept

‘Ik heb mij altijd voor 100 procent ingezet en dit is het resultaat. Ik kan niet blijer zijn. We gaan gewoon verder met het goedlopende concept, dus vaste gasten zullen niets merken aan de verandering. Ook blijven we aan huis onze lekkerste maaltijden bezorgen. Wel zijn we van plan in de loop van het jaar wat upgrades met betrekking tot het interieur te doen, even de frisse wind er doorheen. Wij streven ernaar om binnenkort niet vijf maar zes dagen in de week geopend te zijn, zodat gasten nog vaker van onze heerlijke Italiaanse keuken kunnen genieten.’

Pand afbetaald

Peter zegt trots te zijn op wat ze hebben neergezet, ruim twaalf jaar runden ze met heel veel plezier de onderneming. ‘Het pand is inmiddels afbetaald doordat we al die jaren zo fijn konden draaien, nu is het tijd dat wij anderen een kans geven. Wij houden het pand aan en verhuren de horecaruimte nu aan Patrick en Jeffrey. Zo blijven we toch nog een beetje verbonden,’ zegt Peter. ‘We zijn een soort van familie geworden, dus het is wel raar om elkaar nu niet elke dag meer te zien’, besluit Rachel tot slot enthousiast.

www.restaurantsorrento.nl