Transportmuseum Lelystad opent bezoekerscentrum

Lelystad - De Stichting Transportmuseum Lelystad heeft deze maand haar bezoekerscentrum aan de Jol 13- 02 in Lelystad geopend.

Crowdfunding

De stichting nodigt iedereen uit om een blik te werpen op wat het, nog te realiseren, Transportmuseum Lelystad te bieden zal hebben. De opening was ook het startschot voor een crowdfundingactie, waarbij elke donatie van 5 euro of meer bijdraagt aan de realisatie van het museum. In het tijdelijke bezoekerscentrum kunnen belangstellenden nu reeds kennismaken met tal van historische stukken zoals onder meer antieke koetsen, een oude vrachtwagen en een deel van een Trans Europ Express trein.

‘Work in progress’

Daarnaast is ‘work in progress’ te zien in de vorm van een grote modelspoorbaan die momenteel door vrijwilligers van de stichting wordt gebouwd. Het centrum biedt de gelegenheid om nu al een stukje van de toekomst van het museum te zien en te ervaren.

Modelbaanclub

De vrijwilligers hebben het idee opgevat om een heuse modelbaanclub te beginnen. Deze club/groep heeft onder meer als doel om de modelbaan te voorzien van de nieuwste (trein)besturingssystemen. Denk hierbij aan op afstand bestuurbare en autonoom rijdende treinen, bussen, vrachtwagens en auto’s. De missie van de Stichting Transportmuseum Lelystad is de geschiedenis van het wieltransport in Europa te bewaren, herstellen en ervaren door expositie, educatie, beroepsonderwijs en interactieve beleving.