Amnesty zoekt collectanten in Lelystad

Lelystad - Amnesty International zoekt in Lelystad collectanten voor de jaarlijkse collecteweek. Deze vindt plaats van 9 tot en met 14 maart.

Opkomen voor slachtoffers mensenrechten

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Valselijk beschuldigd

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee redden. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden als collectant kan terecht op www.amnesty.nl/collecte, mailen naar collecteservice@amnesty.nl of bellen met collectecoördinator Henske Engbers, telefoon: 06-36327787.