Woningaanbod in Flevoland meest energiezuinig van Nederland

Regio - Wie op zoek is naar een energiezuinige koopwoning kan prima slagen in Flevoland. Liefst vier gemeenten uit de landelijke top 10 zijn Flevolands.

Nergens in Nederland is het woningaanbod energiezuiniger dan in Almere. Dit blijkt uit een analyse door Beslist.nl van ruim 100.000 te koop staande woningen en recente verkochte koopwoningen in Nederland. Liefst 51 procent van de te koop staande woningen in Almere beschikt zelfs over het zuinigste energielabel (A).

Almere en Flevoland hebben grootste aanbod van energiezuinige koopwoningen

Naast de woningen met energielabel A, bestaat de huizenmarkt in Almere verder grotendeels uit woningen met energielabel B (26%) of energielabel C (21%). Slechts een klein deel van de woningen heeft een energielabel D of lager (3%).

Op provinciaal niveau komen woningen in Flevoland als zeer gunstig uit het onderzoek. Liefst 42% van het woningaanbod in Flevoland bestaat uit woningen met een A-label. Dit is flink meer de nummer 2, de provincie Utrecht. Daar vormen woningen met energielabel A 26% van het totale woningaanbod.

Top 10 van gemeenten met energiezuinige woningen

  1. Almere (Flevoland)
  2. Zeewolde (Flevoland)
  3. Heerhugowaard (Noord-Holland)
  4. Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland)
  5. Barendrecht (Zuid-Holland)
  6. Houten (Utrecht)
  7. Lansingerland (Zuid-Holland)
  8. Albrandswaard (Zuid-Holland)
  9. Dronten (Flevoland)
  10. Lelystad (Flevoland)

Noordoostpolder is terug te vinden op 109e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Urk is niet meegenomen in het onderzoek vanwege een te laag aantal te koop staande woningen.

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek.