Beloning van 15.000 euro voor gouden tip in moordzaak Judit Nyari uit 1993

Dronten - Het levensloze lichaam van de 25-jarige Judit Nyari werd op 6 december 1993 aangetroffen langs de Elburgerweg in Dronten. Het cold case team van de politie is op zoek naar de gouden tip die kan helpen om deze zaak op te lossen.

Judit lag in recreatiebos 'De Meerval' verstopt onder bladeren, zwaar mishandeld en met doorgesneden keel. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan maar haar moordenaar is nooit gevonden.

Voor het laatste gezien in de trein

Judit werkte de laatste jaren van haar leven in de prostitutie in Amsterdam en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Toen Judit eind november 1993 in het ziekenhuis lag in Amsterdam, hoorde ze dat ze hiv-positief is. Op 1 december 1993 rond 10.00 uur, verliet ze het ziekenhuis. Het laatste teken van leven van Judit was een bekeuring die zij diezelfde 1 december rond 22.30 uur kreeg in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Judit tot vijf dagen later haar lichaam werd aangetroffen in het bosje langs de Elburgerweg in Dronten.

Emotionele oproep

Haar broer Sandor worstelt nog elke dag met haar dood. Nu, 26 jaar later, staat de zaak op de Coldcasekalender, en is er sinds lange tijd weer hoop op antwoorden. Sandor doet een emotionele oproep aan iedereen die iets weet: 'Maak voor mij een einde aan deze hel'.

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip

De politie wil weten waar Judit de laatste dagen van haar leven was of wie haar mogelijk iets heeft willen aandoen. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Tips doorgeven kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Over de moord op Judit Nyari maakte de politie een podcast. Deze is te beluisteren via deze link.