Flavour & Film met 'It Must Be Heaven' in De Meerpaal

Dronten - In de filmreeks Flavour & Film is vrijdag 21 februari de film ‘It Must Be Heaven’ te zien in De Meerpaal in combinatie met koffie en een lekkernij. De film werd tijdens het Cannes Filmfestival genomineerd voor de Gouden Palm en is de Palestijnse Oscarinzending voor beste buitenlandse film.

Net zoveel wapens als groenten

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes in ‘It Must Be Heaven’ waarin de Palestijnse regisseur Elia Suleiman op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien.

Een nieuw thuis

Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. Met zijn kenmerkende verwonderde blik verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken.

Het restaurant is geopend vanaf 9.45 uur. De film start om 10.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar op het Serviceplein in De Meerpaal of online via de site van De Meerpaal.