Nieuwe aansluiting A6 en Anthony Fokkerweg

Lelystad - In februari starten de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting op de A6 en de Anthony Fokkerweg in Lelystad. Over de werkzaamheden wordt op woensdag 29 januari tussen 17.00 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst gehouden bij Boerkkok aan de Meerkoetenweg 9.

De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij de bestaande aansluiting ter hoogte van het Larserplein. Daarnaast verbetert de aanleg van deze aansluiting de bereikbaarheid van de bedrijfsterreinen en Lelystad Airport. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Flevoland.

Het eerste deel van de Anthony Fokkerweg werd in november 2017 geopend.

Inloop

Tijdens de inloop op woensdag 29 januari zijn medewerkers van de provincie en bouwbedrijf Heijmans aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden. Daarnaast vertellen medewerkers van Rijkswaterstaat meer over de verbreding van de A6. Er is geen vast programma.

Werkzaamheden begin 2021 gereed

In februari starten de eerste voorbereidende werkzaamheden langs de A6. In een korte periode (half april tot half juni) zal er extra reistijd ontstaan op de A6 om het viaduct te bouwen. In deze periode worden de vier rijstroken naar één kant gebracht en geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Later dit jaar vinden de werkzaamheden bij de Talingweg en Meerkoetenweg plaats. Begin 2021 zijn de werkzaamheden gereed.