'Domme fout' bij voorstel subsidie zonnepark achter gemeentehuis

Dronten - De mogelijke subsidie die de gemeente Dronten kan krijgen voor de aanleg van het zonnepark achter het gemeentehuis vloeit niet terug in het budget voor de verbouwing van het gemeentehuis.

Er is bij het Rijk een aanvraag ingediend voor 350.000 euro en als die wordt toegekend, komt dat ten goede aan de algemene middelen. Die belofte moest wethouder Roelof Siepel de gemeenteraad donderdag nogmaals doen.

Eerder is afgesproken dat de subsidie niet leidt tot extra budget voor de verbouwing, daarvoor is een maximum van een kleine 25 miljoen euro afgesproken, inclusief tijdelijke huisvestingskosten. Door een fout in de tekst, hield Siepel voor, was bij het raadsvoorstel voor het zonnepark vermeldt dat de subsidie nodig is voor de verbouwingskosten van het gemeentehuis en dat, als die niet wordt toegekend, dat ten koste gaat van de rendabiliteit van het zonnepark.

‘Een domme fout,’ zei de wethouder donderdag tot drie keer toe. De investering voor de zonnepanelen wordt in 8 tot 10 jaar tijd terugverdiend en de eventuele subsidie gaat niet naar de verbouwing.