Succesvol weekend voor judoka Kayleigh Heerikhuisen

Dronten - Shoganai-judoka Kayleigh Heerikhuisen heeft zaterdag 18 januari goud gewonnen op het Offene Landesmeisterschaft im ID-Judo in Dülmen. De kersverse Aangepast Sporter van het jaar 2019 had aan één overwinning genoeg om de hoogste trede van het podium te mogen beklimmen.

Tegen elkaar opgewassen

Kayleigh Heerikhuisen startte haar toernooi het in de gewichtsklasse tot 70 kilo niveau 1 en moest het als eerste opnemen tegen Jasmin Siebelitz. Beiden judoka’s waren flink tegen elkaar opgewassen maar in de eindfase van de partij kon Kayleigh haar tegenstander doorsturen na een mislukte binnenwaartse haak, nam haar direct in de houdgreep en won de partij met ippon.

Lastige wedstrijd

De tweede en laatste tegenstander was Carina Niemeyer. Het werd een lastige wedstrijd waarin scores uitbleven en de shido’s de judoka’s om de oren vlogen. Sommige van deze straffen waren terecht maar een aantal ook niet. Doordat Kayleigh één shido meer had, verloor zij deze wedstrijd maar de ippon uit de eerste partij was net voldoende voor het goud.

Voorbereiden op belangrijke toernooien

Komende maanden zal Kayleigh zichzelf voorbereiden op een aantal belangrijke toernooien, waaronder het Open Duits kampioenschap wat op 9 mei in Hannover plaatsvindt. Het eerst volgende toernooi waarop Kayleigh in actie komt, zijn de World Judo Games op 4 april in Beverwijk.