Vraagelkaarcafé in stadhuis Lelystad drukbezocht

Lelystad - Op initiatief van een enthousiaste inwoner van Lelystad vond donderdag voor het eerst een Vraagelkaarcafé plaats in de burgerzaal in het stadhuis van Lelystad. Er kwamen meer dan 120 bezoekers op af.

Warme verbindingen

Wethouder Nelly dan Os roemde de warme verbindingen die ontstaan tijdens de activiteiten die Vraagelkaar organiseert en via de website. De deelnemers genoten van diverse workshops. De filosofie workshop werd zelfs zo gewaardeerd dat er spontaan een filosofieclub werd opgestart. Deelnemers verlieten het Vraagelkaarcafé enthousiast. De meesten gingen met een nieuwe afspraak naar huis. Zo gaan Ineke en Joyce, die elkaar nog niet kenden, binnenkort samen ontbijten bij de Hema.

De burgerraadzaal was al snel gevuld met de bekende rood-wit gestippelde tafelkleden die kenmerkend zijn voor Vraagelkaar. Diverse medewerkers van de gemeente en nieuwsgierige inwoners kwamen een kijkje nemen. Leerlingen van het Praktijkonderwijs de Steiger uit Lelystad waren aanwezig om te ondersteunen bij de diverse workshops.

Herdenking Leo Kuijs

Oprichter Janet Turkstra herdacht Vraagelkaar-lid Leo Kuijs die recent is overleden. Veel leden die met Leo bijzondere uitstapjes hadden gemaakt mochten één van zijn planten of stekjes. Zo ook Elisabeth die met Leo een warme vriendschapsband had. Omdat ze geen groene vingers heeft, verzorgde Leo haar planten. Toen ze een plantje aangereikt kreeg, bleek het tot haar verbazing haar oude cactus te zijn, die Leo speciaal voor haar van bijna dood weer tot leven had gewekt. In het potje zat een metalen figuurtje dat muziek maakte aan een pin die Elisabeth bewonderend aanraakte. Elisabeth vond het heel bijzonder dat zij uit al die plantjes nou net die ene kreeg. Een mooiere bevestiging van hun vriendschap was niet denkbaar.

Voor inwoners die ook een keer willen deelnemen aan activiteiten of iets leuks willen ondernemen met een buurtgenoot, zoals wandelen, theaterbezoek, een kaartje leggen of een kopje koffie drinken samen; aanmelden kan gratis op www.vraagelkaar.nl of door te bellen naar: 088-7878901.