Burgemeester wil 'met alle liefde' eens praten binnen b+w over standpunt over vuurwerkverbod

Dronten - Burgemeester Jean Paul Gebben wil met alle liefde binnen het college van burgemeester en wethouders bespreken wat haar positie is ten opzichte van een eventueel vuurwerkverbod. Dat antwoordde hij donderdag op vragen van ChristenUnie.

De ChristenUnie bevroeg de burgemeester naar aanleiding van een citaat in krant ‘De Stentor’ op 9 januari, waarin Gebben zei niet voor een verbod op vuurwerk te zijn, ‘want het is de traditie waar het ooit allemaal mee begon’. ChristenUnie wilde daarom graag weten wat het standpunt van het college over een eventueel vuurwerkverbod is.

‘Ik weet niet precies wat De Stentor heeft opgeschreven, maar ik heb gezegd dat ik niet op voorhand een voorstander ben van een vuurwerkverbod, maar dat ik wel tegen het afsteken van illegaal vuurwerk ben. En ik heb wel wat met tradities.’ Verder zei hij het best eens aan de orde te willen brengen binnen het college. ‘Met alle liefde. De relevantie ontgaat me er wel van, want we moeten ons gewoon houden aan de landelijke wet- en regelgeving.’ ‘Nou, dan toch graag met liefde’, antwoordde ChristenUnie-raadslid Ingrid Paalman.