Warmonderhof verzorgt training biodynamisch imkeren

Dronten In een vijfdaagse training de basis leren van biodynamisch bijenhouden. Dat kan bij de Warmonderhof, de vakopleiding voor biodynamische landbouw in Dronten.

Cursisten krijgen een seizoen lang een volk toegewezen om zelf waar te nemen en leren zo vanuit de biodynamische visie kijken, denken en werken. De training wordt voorafgegaan door een laagdrempelige themadag biodynamisch imkeren op 18 januari.

Trainer is Odin-imker Jos Willemse in samenwerking met de imker van Warmonderhof, Jan Saal. De locatie is de Warmonderhof aan de Wisentweg 12 in Dronten.

Natuurlijke jaarcyclus

De training biodynamisch imkeren is geschikt voor iedereen die wil leren hoe een biodynamische imker werkt en kijkt én voor mensen die zelf overwegen om vanuit deze visie te leren kijken, denken en werken. De deelnemers ontdekken de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Ze leren over de biologie van het bijenvolk, hoe een bijenvolk zich gezond houdt en hoe de imker dat kan ondersteunen.

Ook de zwerm, het zogenaamde scheppen en de zwermverzorging worden behandeld. De deelnemer leert waarnemen en een relatie ontwikkelen met het bijenvolk, de Imme. Jos Willemse neemt de cursisten mee in de relatie tussen het bijenvolk en het landschap en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf.

Kleine groepjes

De cursisten worden in kleine groepjes ingedeeld. Iedere groep krijgt een volk toegewezen, waarmee gedurende de hele cursus aan de slag wordt gegaan.

Aanmelden via www.warmonderhoftrainingen.nl