Man uit Lelystad en vrouw uit Rotterdam aangehouden met XTC en vuurwapen

Almere - Een 25-jarige man uit Lelystad en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden langs de A6 bij Almere. Het tweetal wordt verdacht van het bezit van harddrugs en een vuurwapen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een auto rijden op de A6 met een kapotte rechter koplamp. Bij de controle van de auto bleek dat ook de accu van de auto los stond. Voor deze twee verkeersovertredingen is een bekeuring uitgeschreven.

Sterke henneplucht

Uit de auto kwam een sterke henneplucht en zagen agenten achter de bestuurdersstoel een klein zakje met vermoedelijk wiet liggen. Daarnaast enkele benodigdheden, zoals tips, die gebruikt worden bij het draaien van joints.

Vuurwapen

De vrouwelijke verdachte bleek een zakje wiet bij zich te hebben. Bij het doorzoeken van de auto is een heuptas aangetroffen die zwaar aanvoelde. In de heuptas bleken niet alleen 113 XTC-pillen en twee weegschalen te zitten, maar ook een vuurwapen. Beide verdachten zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto, de drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen.