Mooie score voor ZZZ tijdens laatste wedstrijd in Overboord

Dronten - De Zuiderzeezwemmers presteerden bijzonder goed tijdens hun laatste wedstrijd in zwembad Overboord in Dronten. De voorsprong in de 1e klasse Regio Oost is verder uitgebouwd.

In alle tot nog toe gezwommen competitiewedstrijden is Zuiderzeezwemmers verreweg het snelst van de 15 verenigingen in hun poule. Ook landelijk staat ZZZ in de top van het klassement.

Ruim 50 persoonlijke records

Het derde deel van de Nationale Zwemcompetitie werd voor de clubs uit Emmeloord, Lelystad en Zwolle georganiseerd door de Drontense zwemvereniging. De laatste wedstrijd in zwembad Overboord, voordat de zwemmers overgaan naar het nieuwe zwembad. Zo'n 170 zwemmers van vier verenigingen zetten zich in om tot een optimale score te komen. Aan concurrentie zeker geen gebrek, was het niet van de andere deelnemende clubs, dan kwam die wel van clubgenoten. Voor de zwemmers van ZZZ pakte dit weer bijzonder goed uit, er werden geweldige prestaties neergezet. Er werden ruim 50 persoonlijke records gezwommen en in de top drie van de 22 programmaklassementen waren de Zuiderzeezwemmers goed vertegenwoordigd (34 maal). De zwemmers van de Drontense club legden beslag op 14 programmaoverwinningen.

De punten voor de tellijst werden binnengezwommen door de beste twee ZZZ-zwemmers of teams per programma. Dit waren: Jarick en Ilmar Stoop, Thijs Fintelman, Britt Kok, Jesper Dinger, Justin de Boer, Carlijn Boltendal, Kimberley Olieman, Danique Stoop, Gaby Zittersteijn, Tom Reurink, Lotte Klaver, Myrthe Dam, Cynthia Koolman, Collard Jungeling, Niels Doppenberg en de estafetteteams op de 4x50m wissel (Gaby Zittersteijn, Dagmar Kruik, Danique Stoop en Cynthia Smit), 4x50 vrijeslag (Sanne van Dijk, Wendy Kasteel, Myrthe Dam en Lotte Klaver) en (Britt Kok, Kimberley Olieman, Carlijn Boltendal en Suzanne Vesseur) en 4x50m vrijeslag (Justin de Boer, Jesper Dinger, Tom Reurink en Thijs Fintelman).