Dronken brokkenmaker verschuilt zich tevergeefs

Lelystad - Een 41-jarige man uit Dronten is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij dronken en met een ongeldig verklaard rijbewijs had gereden. De man was gezien terwijl hij in een zwaar beschadigde auto over de Larserdreef in Lelystad slingerde.

Na een zoekactie van de politie werd de auto in kwestie snel teruggevonden op een parkeerplaats bij de Schouw 41. De bestuurder was echter nergens te bekennen.

Een opgeroepen hondengeleider bood uitkomst. Het blaffen van de hond en de waarschuwing dat de hond zou gaan zoeken bleek voldoende motivatie voor de bestuurder om een verstopplek in wat gemeentegroen op te geven en naar de agenten toe te komen.

Uit de manier van lopen bleek al snel dat de Drontenaar te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau bleek dat hij bijna vier keer de toegestane waarde op had. Ook bleek dat zijn rijbewijs al in 2016 ongeldig was verklaard en dat hij dus überhaupt niet mocht rijden.

De bestuurder werd ingesloten ter ontnuchtering en zal daarna verhoord worden. Hoe de schade aan de auto ontstaan is, is nog onduidelijk.