DaklaPack en Applaus winnen ondernemersverkiezingen Bedrijfskring Lelystad

Lelystad - DaklaPack en Restaurant Grand Café Applaus zijn de winnaars van de ondernemersverkiezingen van Bedrijfskring Lelystad (BKL). Tijdens het jaarlijkse BKL Gala, dat zaterdagavond plaatsvond in Theater Agora won DaklaPack de BKL Trofee. Applaus sleepte de BKL Award in de wacht.

Trofeewinnaar: DaklaPack

Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de BKL Trofee Commissie; zij kijkt naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerde bedrijven. Ook hadden BKL-leden tot begin januari de tijd om hun voorkeur per e-mail door te geven aan juryvoorzitter Rosanne Dijkstra. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wees de jury dit jaar DaklaPack aan als winnaar.

Publieksfavoriet: Applaus

De BKL Award gaat naar het bedrijf dat de meeste stemmen van BKL-leden - het publiek - ontvangt. Aanwezigen konden de stemvouchers in een stembus stoppen; deze werden door de jury bij elkaar opgeteld. Restaurant Grand Café Applaus werd mede door hun lokale betrokkenheid en hun inzet voor de stad, tot winnaar uitgeroepen. Barry de Troije nam samen met zijn chefkok Martijn van Wegen de award in ontvangst.

Tijdens de feestelijke avond benadrukte BKL-voorzitter Dirk Jan Verdoorn in zijn nieuwjaarsspeech nog eens dat ondernemend Lelystad 2020 ziet als het jaar waarin vakantieluchthaven Lelystad Airport eindelijk open gaat.

Na het officiële gedeelte konden de voetjes van de vloer.