'Nog nooit eerder waren er zoveel banen in Lelystad'

Lelystad - Burgemeester Ina Adema was maandagavond in haar nieuwjaarstoespraak erg positief over de werkgelegenheid in Lelystad. 'Nooit eerder waren er zoveel banen in onze stad, nooit eerder was met 3,3 procent de werkloosheid zo laag'.

De werkgelegenheid groeide afgelopen jaar, blijkt volgens de burgemeester uit de cijfers. 'Op 1 april waren er ruim 37.000 fulltime en parttime banen in Lelystad, een absolute toename van ruim 1000 ten opzichte van het jaar daarvoor. Het percentage geregistreerd werkzoekenden daalde met 10 procent. Een compliment voor het werkbedrijf is hier op zijn plaats'.

Woningbouw floreert

Ook de woningbouw in Lelystad floreert, aldus Adema. 'In de eerste drie kwartalen van 2019 zijn 349 woningen opgeleverd en nog eens bouwvergunningen voor 419 woningen afgegeven. Dat is veel meer dan in de voorafgaande jaren. Bij steeds meer mensen dringt het besef door dat je in Lelystad ruim en plezierig kunt wonen, op korte afstand van de randstad'.

Bouw onderwijscampus

De bouw van de nieuwe onderwijscampus Porteum gaat in een hoog tempo. 'Als alles goed gaat dan opent dit centrum van kennis en talent met ingang van het schooljaar 2021 haar poorten'.

Toerisme

Ook het toerisme draagt volgens Adema bij aan een positieve toekomst van Lelystad. 'Denk daarbij aan de Marker Wadden, de poort Oostvaardersplassen Lelystad, het kitesurfstrand en de ontwikkeling van Bataviakwartier'.