Zilver en brons op jeugd-NK voor Lotte Klaver

Eindhoven - De 13-jarige Lotte Klaver van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten sleepte afgelopen weekend tijdens het Nederlands Kampioenschap wedstrijdzwemmen voor junioren en jeugd in Eindhoven achtereenvolgens een zilveren en een bronzen medaille in de wacht.

Klaver verscheen op vijf afstanden aan de start. Ze wist zich op de 50 meter rugslag en en op de vrijeslag als één van de jongsten in haar categorie heel knap naar het podium te zwemmen.

De net 13-jarige Zuiderzeezwemster doet al tijden niet anders dan persoonlijke tijden verbeteren en ook nu wist ze weer tijden aan te scherpen. Toch is het een hele uitdaging om ineens op kampioenschappen te moeten strijden tegen junioren die zomaar 1 tot bijna 2 jaar ouder kunnen zijn. Een nieuwe regel dit seizoen door de KNZXB ingevoerd. Het zal zijn voordelen hebben, zo deed ze dan ook haar uiterste best om goede prestaties neer te zetten en zich zo hoog mogelijk tussen de oudere junioren te nestelen in de diverse klassementen.

Brons op de 50 meter rugslag

Lotte begon vrijdag met de 100 meter rugslag, waarop ze een persoonlijk record zwom in een tijd van 1.09.80, goed voor een 14e plaats. Op zaterdag moest er gesprint worden en dat pakte uitstekend uit. Op de 50 meter rugslag zwom ze naar het zilver in een tijd van 30.62 (persoonlijk record). En of het niet op kon, zwom Lotte zich niet lang daarna op de 50 meter vrijeslag met een derde tijd naar de finale, die in het middagprogramma gezwommen moesten worden. In deze finale werd ze derde (27.12).

Opnieuw in de finale

Op zondag startte ze op de 100 meter vrijeslag met als doel de finale te halen en ook dat lukte, met een vierde tijd van 1.00.25 wist ze zich te plaatsen. Bijzonder kort na de vrijeslag verscheen ze aan de start van de 50 meter vlinder, hier wist ze haar beste tijd zo goed als te evenaren met een tijd van 31.14, hiermee werd ze 16e.

Tijdens de finale in het middagprogramma kwam ze helaas net te kort voor het podium en moest ze genoegen nemen met een 6e plaats en een tijd van 1.00.73. Overigens een prima prestatie na zo’n spannend en zwaar weekend.

In het ARENA klassement meisjes junioren 3 en 4 behaalde Lotte een gedeelde 6e plaats met haar medaille punten (3).