Berend Okma neemt afscheid van gemeenteraad

Lelystad - Berend Okma heeft dinsdag afscheid genomen van de gemeenteraad. Okma, die sinds 2014 deel uitmaakte van de fractie van ChristenUnie, kan het raadslidmaatschap nog maar nauwelijks combineren met zijn drukke baan. Hij wordt opgevolgd door Annemieke Messelink-Dijkstra, die dinsdag gelijk is geïnstalleerd.

‘Je focus lag vooral op de zorg, en dan met name de jeugdzorg. Je stelde je altijd bijzonder bescheiden op, maar was tegelijkertijd een vraagbaak voor andere raadsleden. Je was altijd goed op de hoogte van de inhoud van dossiers en makkelijk benaderbaar,’ sprak burgemeester Ina Adema het afscheid nemende raadslid toe.

Okma zelf sprak van ‘fantastische jaren’. ‘Ik heb veel bevlogen en betrokken mensen ontmoet. Met hart voor de stad en de samenleving.’ Met één ding in de lokale politiek had hij grote moeite. ‘Sommige dingen worden wel heel erg op de man of de vrouw gespeeld. Dat vind ik jammer. Ik heb liever dat het heel erg om de inhoud gaat, en dan mag je best flink van mening verschillen.’