Steeds meer Lelystedelingen schuiven aan bij Resto VanHarte

Lelystad - Het sociaal restaurant van Lelystad, Resto VanHarte, ziet steeds meer inwoners met een klein netwerk en/of een kleine beurs aanschuiven voor een betaalbaar 3-gangendiner. Waren het in 2018 gemiddeld 30 gasten, op dit moment zijn dat er gemiddeld 45. En in november en december is dat aantal overtroffen tot gemiddeld 70 gasten.

Dit komt door gehouden themadiners zoals het Mantelzorgdiner, het Jong en Oud-diner, de kerstdiners en het Oudejaarsfeest in De Hoven voor mensen die alleen zijn.

Joris’ Kerstboom tv-programma bij Resto VanHarte opgenomen

Dit jaar is het kerstdiner op 10 december bij Resto VanHarte extra speciaal doordat tv-presentator en ambassadeur van Resto VanHarte, Joris Linssen, zijn televisieprogramma Joris’ Kerstboom bij het Resto in Lelystad opneemt. Bewoners van Lelystad gaan met hem in gesprek en hangen een bal in de boom met een foto van een dierbare. De verhalen die achter de foto’s schuilen, zijn tijdens de televisie-uitzendingen (tussen 14 en 20 december) op de KRO-NCRV te zien. De Joris’ Kerstboomactie, waarbij je iemand die speciaal voor je is, in het licht kunt zetten, vindt ook plaats in de Flevomeer Bibliotheek. Daar kunnen bezoekers een bal in de kerstboom hangen.

Nieuwjaarsdiner

Ook in 2020 zet Resto VanHarte de deuren van het restaurant wagenwijd open voor iedereen die andere bewoners wil ontmoeten. Juist mensen die zich eenzaam voelen zijn welkom om mee te eten. Regelmatig zijn er gastsprekers en krijgen de gasten mee welke activiteiten zich in de stad afspelen waar zij bij aan kunnen haken. Op 14 januari gaat Resto VanHarte van start met het Nieuwjaarsdiner, met live muziek. Aanmelden kan via de website van Resto VanHarte. De kosten voor een 3-gangendiner en een gezellige avond zijn 7 euro per persoon, kinderen 3,50 euro. Er wordt iedere dinsdagavond door een enthousiast team van vrijwilligers gekookt in wijkcentrum Zuiderzee of wijkcentrum De Dukdalf (laatste dinsdag van de maand).

Donateurs

Resto VanHarte is een stichting die volledig afhankelijk is van fondsen en donaties. Door landelijke fondsen, de gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad, donaties van particulieren, leden van de Club van 100 en stichtingen en bedrijven die Resto VanHarte in Lelystad een warm hart toedragen, kan het sociaal restaurant bestaan. Ook in 2020 wordt het een puzzel om de exploitatie rond te krijgen.

Wie Resto VanHarte financieel of op een andere manier wil ondersteunen, kan contact opnemen met Manon Geerlings, Restomanager, op telefoonnummer 06-18345281, email: m.geerlings@restovanharte.nl.