Tweede Kamer dient moties in over toekomst zorg Flevoland

Den Haag - Verschillende leden van de Tweede Kamer hebben woensdag moties ingediend over de toekomst van de zorg in Flevoland. Zij voelen zich betrokken bij de urgentie van de vraagstukken in Flevoland en steunen de inzet van de regio als het gaat om ‘de juiste zorg op de juiste plek’ voor zoveel mogelijk Flevolanders.

Moties van Liliane Ploumen (PvdA) en Joba van den Berg (CDA) vragen aandacht voor doorontwikkeling van het concept van een bevalkamer tot een toekomstbestendige geboortezorgcentrum en structurele maatregelen om problemen in de geboortezorg op te lossen. Daarnaast roepen zij de regering op voor het treffen van maatregelen voor adequate ambulancezorg binnen de landelijke normen en het realiseren van extra ambulance-inzet.

Spoedpolikliniek

Voor de spoedeisende hulp vragen zij de regering om het initiatief van de spoedpolikliniek concreet vorm te geven om te verzekeren dat mensen goede zorg dichtbij huis krijgen. Ook vragen zij de regering om een agenda met interventies, doorlooptijd en financiering voor passende zorg in Flevoland, die in samenspraak met zorg- en regiopartijen tot stand is gekomen.

Moties volgende week in stemming

De verwachting is dat de moties volgende week in stemming komen. Dan is bekend op welke punten de Tweede Kamer minister Bruno Bruins (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) oproept om actie te ondernemen.

Debat

Vorige week heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over de toekomst van de zorg in Flevoland. Om het herstel en uitbouw van vernieuwende zorg te realiseren is extra ondersteuning nodig in deze regio. Minister Bruins is opgeroepen om hierin verantwoordelijkheid te nemen.