Studenten poetsen auto’s voor goed doel

Dronten - Vier studenten van het Almere College in Dronten gaan auto’s poetsen. Het geld dat ze hiermee verdienen, houden ze niet zelf. Dat gaat naar het goede doel. Autoschade Dronten ondersteunt ze met ruimte en schoonmaakspullen.

‘Clean up your car en steun The Ocean Cleanup is de ondernemersslogan van Hasan Akca, Jente Holt, Hozhin Jafar en Zayd Aguilla’van het Almere College (locatie Perron) in Dronten. Als vierdejaars volgen zij momenteel het beroepskeuzevak ondernemen en gaan ze auto’s een poetsbeurt geven bij Autoschade Dronten aan de Fazantendreef 11. De volledige opbrengst gaat naar The Ocean Cleanup.

Het project minionderneming is een praktische opdracht binnen het vak Ondernemen. Leerlingen krijgen een klein startbudget van school en proberen dat bedrag verder uit te bouwen.

Sparren

Dit vergt een behoorlijke voorbereiding. Inkoop, verkoop, kostprijs berekenen en administratie bijhouden. Veel leerlingen proberen met artikelen winst te maken voor het goede doel; The Ocean Cleanup, bedacht door alle leerlingen die het vak Ondernemen volgen.

Hasan, Hozhin, Jente en Zayd gooiden het over een andere boeg. Na wat sparren met de docent waren ze eruit: zij gaan hun diensten aanbieden. ‘Dat levert meer geld op en je hoeft minder in te kopen.’ Hozhin had wel een idee, dat ontstond door zijn bijbaantje bij Autoschade Dronten. Dus zo gezegd, zo gedaan!

Mooi doel

Arjan van Autoschade Dronten reageerde positief. Hij stelt ruimte in zijn bedrijf beschikbaar voor het poetsen van de auto’s en faciliteert de jongeren met bijbehorende wasmiddelen, lotions en andere benodigdheden. Arjan vraagt hiervoor geen vergoeding, omdat hij het heel mooi vindt dat de jongeren dit voor het goede doel willen doen. De leerlingen bieden de volgende diensten aan: body wash en wax voor 10 euro, interieur cleaning voor 10 euro en en een speciale aanbieding voor beide diensten van 15 euro.

Openingstijden

De leerlingen hebben hun pop-up minionderneming bij Autoschade Dronten aan de Fazantendreef 11 in Dronten. Daar kan men tot 20 december terecht. De openingstijden zijn op m aandag van 14.30 tot 16.30 uur, dinsdag van 09.30 tot 11.00 uur, donderdag van 12.30 tot 16.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 11.30 uur. De pop-up is op woensdag en in het weekend gesloten.