Politie houdt heterdaadactie 'Boef in de wijk!' in Dronten

Dronten - De politie van Dronten gaat op donderdagavond 12 december aan de slag met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’. Om deze heterdaadactie te laten slagen is de hulp van de inwoners van Dronten echter van groot belang.

Het enige wat hiervoor nodig is, is een smartphone met daarop een Facebook- en/of Instagram-account.

‘Boef in de wijk’ is een innovatief en interactief spel, georganiseerd door politie en gemeente. Het laat de inwoners op een leuke manier kennis maken met verdachte situaties in hun eigen woonwijk. Het doel is dat bewoners met andere ogen naar hun eigen woon- en/of werkomgeving gaan kijken. Daarnaast hoopt de politie dat het burgers stimuleert om een echte verdachte situatie sneller te melden.

Korte omschrijving spel

Tijdens de spelavond is er een ‘boef’ actief aanwezig in verschillende wijken in Dronten. In een aantal spelrondes krijgen deelnemers via de Facebook- en Instagram-pagina’s van politie Dronten aanwijzingen over bijvoorbeeld de verblijfplaats van de ‘boef’. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen de wijkbewoners actief aan het spel meedoen. Degene die tijdens die spelronde de ‘boef’ als eerst heeft gevonden wint en kan een leuk prijsje verwachten.

Meer info via social media

Op de Facebook- en Instagram-pagina’s van de politie Dronten (zie link onder dit bericht) staat de komende week meer informatie over dit interactieve spel. Ook worden via social media de spelregels verder uitgelegd. Via het evenement  ‘boef in de wijk’ op de Facebook-pagina van politie Dronten kan men zich ook als deelnemer aanmelden. 

https://nl-nl.facebook.com/PolitieDronten
https://instagram.com/politie_dronten?igshid=8szg3l7m8tsp