Bijzondere ‘omheinde tuin’ onthuld in Hospice Dronten

Dronten - In het Hospice in Dronten is onlangs, in bijzijn van het college van burgemeester en wethouders, een kunstwerk onthuld. Het werk is het resultaat van een samenwerking tussen digital artist Joke Ziekenoppasser van Kunstenaarsvereniging Flevoland (KVF) en Kwoot Communicatie.

‘Omheinde tuin’

De KVF bestaat 30 jaar en organiseert daarom voor haar leden 30 beeldende kunstprojecten. Eén daarvan is 'Kunst in Bedrijf’, waarbij vijf kunstenaars aan vijf bedrijven in Flevoland worden gekoppeld, om samen een kunstwerk te maken. Voor het Hospice heeft dat een tweedimensionaal beeld met een afmeting van 3 bij 1.25 meter opgeleverd, dat de naam ‘Omheinde tuin’ heeft gekregen.

Fotogrammen

Het beeld is opgebouwd uit digitaal bewerkte fotogrammen van zeer uiteenlopende vorm, aard en herkomst. Samen vormen ze een ingetogen maar kleurrijk geheel dat tal van verrassingen in zich heeft. Centraal in het beeld staat een doorgang naar het ‘iets’, een route waar iedereen een eigen gedachte bij mag hebben.

Persoonlijke interviews

Naast het kunstwerk hangen ook twee QR codes. Wie ze scant, komt uit bij twee persoonlijke interviews met betrokkenen van het Hospice. Deze interviews zijn gehouden door Hein Walter, dichter/kunstenaar van de KVF.

Het kunstwerk is onthuld tijdens een werkbezoek van het college van burgemeester en wethouders aan het hospice.