Benefietavond hart onder de riem voor Manege Lelystad

Lelystad - Er wordt op donderdag 12 december een benefietavond voor Manege Lelystad gehouden in het Agora Theater in Lelystad.

Veiling

Het theater wordt sfeervol aangekleed, er is een muzikale/theater omlijsting, een viergangendiner en de serveerbrigade bestaat uit dames/meiden van de manege. Er is ook een veiling onder leiding van een professionele veilingmeester.

Uitbraak Rhinovirus

De manege verkeert in nood door het uitbreken van het dodelijke Rhinovirus EHV1. Niet alleen een aantal eigenaren heeft reeds met veel verdriet afscheid genomen van hun dierbare paard, maar ook zijn de financiële gevolgen tijdens deze complete ‘lock-down’ voelbaar. Denk hierbij aan kosten voor veeartsen, medicijnen, medische testen, onbruikbaar geworden strovoorraad, huur van quarantaine boxen, ontsmetten van stallen en tenslotte het na afloop vervangen van de manegebaanbodems, waar nu de quarantaine boxen op geplaatst zijn.

Geen schadevergoeding

Omdat de calamiteitenverzekering van de manege schadevergoeding uitsluit als gevolg van paardenziekten, wegens de potentiële grote omvang hiervan. En omdat zonder steun van buitenaf dit ernstige gevolgen zal hebben voor continuïteit van de manege zijn er inmiddels talloze initiatieven ontstaan, zoals het inzamelen van lege flessen.

Kaarten voor de benefietavond zijn verkrijgbaar via www.benefietml.nl


Gerelateerd nieuws