Jongeren uit Lelystad gaan samen met kunstenaars en ontwerpers aan de slag

Lelystad - Kunstbende houdt op zaterdag 7 december in samenwerking met jongerenbroedplaats URBN Village in Lelystad een gratis workshopdag voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. In de vorm van een makersatelier gaan de deelnemers samen met kunstenaars en ontwerpers iets maken in de categorieën Expo, Fashion en Film.

Creatievelingen met een interesse voor mode, beeldende kunst of film kunnen zich inschrijven voor het volgen van een workshop. Er is tijdens deze dag ruimte om inspiratie op te doen, concrete ideeën uit te werken, jongeren te ontmoeten met dezelfde interesses en de workshopdocenten het hemd van het lijf te vragen over de weg die zij hebben afgelegd van zolder naar podium.

Fashion

De workshop Fashion wordt gegeven door Ahmed Al Aradi, eigenaar en designer van het modemerk Chiba Clothing, gevestigd in Lelystad. Zijn kleding wordt onder andere gedragen door Lil Kleine en Chris Brown. Met een gevoeligheid voor mooie stoffen, afwerking en detail weet hij als geen ander hoe je een idee omzet in een product.

Expo

De Almeerse kunstenares Anke Portier gaat samen met de deelnemers aan de slag met het maken van een ruimtelijk werk in de workshop Expo. Haar werk bestaat met name uit grote ruimtelijke kunstwerken waar herhaalde vormen regelmatig in terugkomen.

Film

De workshop Film wordt gegeven door animator Kristel Doest. In haar workshop leer je alles over het maken van een stop motion animatiefilmpje.

De dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats bij URBN Village aan de Agorahof 18 in Lelystad.

Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.kunstbende.nl/agenda