Studenten uit Dronten bedenken innovatief idee voor varkenssector

Dronten - Het Dronter studentenbedrijf EazySort heeft met zijn idee voor een varkensopdrijfschot met geluid zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse pitchavond van de studentbedrijven van Aeres Hogeschool Dronten.

Zeven studentbedrijven presenteerden hun innovatieve product. De studenten volgen allemaal de studie Bedrijfskunde & agrifoodbusiness aan Aeres Hogeschool Dronten.

Veel animo

Het geluid van het varkensopdrijfschot stimuleert de varkens om in beweging te komen waardoor ze zich makkelijker laten verplaatsen door de loopgangen. Uit marktonderzoek blijkt dat er veel animo is voor dit product binnen de varkenshouderij. Het schot is met één vast te houden, makkelijk te bedienen en goed te reinigen. 

De tweedejaars studenten volgen de module ‘Innoveren in de agrifoodmarkt’. De opdracht binnen deze module is om een eigen bedrijf op te richten en een nieuw innovatief idee op de markt te brengen. Hiervoor hebben ze een heel studiejaar de tijd. De studenten worden begeleid door een ondernemer en een docent. De begeleidende ondernemer zet zich belangeloos in om zo de studenten te helpen om te leren ondernemen en zich onder andere op deze manier voor te bereiden op het werkveld.

Pitch

Tijdens de jaarlijkse pitchavond presenteerden de studentbedrijven hun nieuwe idee middels een pitch aan een deskundige jury. Deze bestond dit jaar uit Theo Hogendoorn van Artemis Bier en Edward Nijk van Nijk Agro Dienstverlening. Het bedrijf EazySort kwam als winnaar uit de bus. De helft van het publiek koos voor dit idee. Andere ideeën waren een robuust agribord, een kalender met boerenwijsheden, handdoeken met stoere boeren opschriften, spots van melkklauwen en een nieuwe melkschort.

De studenten hebben nog een half jaar om hun bedrijf zo goed mogelijk van de grond te krijgen. Donderdag 4 juni leggen de zeven bedrijven verantwoording af aan de aandeelhouders en de ondernemers uit Dronten (OVDD). Dan wordt bepaald welke onderneming dit schooljaar het meest succesvol is geweest.