Inwoners Flevoland ontvangen gemiddeld 4,3 kerstkaarten

Regio - Inwoners van Flevoland ontvangen gemiddeld 4,3 kerstkaarten via de post. Hiermee staat Flevoland landelijk gezien op de 8e plek, en daarmee in de middenmoot van alle Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz.

De meeste kaarten in Flevoland worden bezorgd in het de gemeente Zeewolde. Hier kunnen de inwoners gemiddeld 5 kerstkaarten verwachten.

Waar gaan de kaarten in Flevoland naar toe

Niet alleen in Zeewolde worden veel kaarten via de post bezorgd. Ook inwoners van Dronten en Almere kunnen veel kaarten verwachten. Hoe zit het met de andere gemeenten?

1. Zeewolde (met gemiddeld 5,0 kaarten per inwoner)
2. Dronten (met gemiddeld 4,7 kaarten per inwoner)
3. Almere (met gemiddeld 4,7 kaarten per inwoner)
4. Lelystad (met gemiddeld 4,2 kaarten per inwoner)
5. Noordoostpolder (met gemiddeld 3,8 kaarten per inwoner)
6. Urk (met gemiddeld 2,0 kaarten per inwoner)

Opvallend is het lage aantal kerstkaarten in het traditionele Urk. Logische verklaring is de samenleving zeer hecht is en de kaarten niet via de post, maar gewoon aan huis worden afgegeven.

De meeste kaarten in Nederland worden overigens bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Inwoners van deze gemeente ontvangen gemiddeld 9,3 kerstkaarten per inwoner.

Gemiddeld aantal kaarten naar Flevoland

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Flevoland met 4,3 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.