Dronten krijgt NK Veldloop ambtenaren 2021

Dronten - Dronten is in 2021 de gastgemeente voor de 34e editie van het Nederlands kampioenschap Veldloop voor gemeenteambtenaren. Dit heeft de toewijzingscommissie van het evenement eind november bekendgemaakt. Dronten had zich in september kandidaat gesteld.

Dit betekent dat in april 2021 enkele duizenden ambtenaren uit het hele land naar Dronten komen voor dit sportieve evenement.

De beoogde locatie is Flevonice waar een uitdagend parcours wordt uitgezet en afstanden van zes, negen en twaalf kilometer worden gelopen. Naast de hardloopwedstrijden worden er ook wandeltochten uitgezet. Vanuit Dronten neemt er jaarlijks een team van dertig à veertig ambtenaren deel.

Het NK Veldloop voor gemeenteambtenaren wordt sinds de eerste editie, begin jaren negentig in Heemskerk, ieder jaar bij toerbeurt door een andere gemeente georganiseerd. Eén van de toewijzingscriteria is dat het aan moet sluiten bij een lokale gebeurtenis, festiviteit of jubileum. In 2021 wordt het gerenoveerde gemeentehuis geopend. De gemeente Dronten vindt dat een mooie aanleiding.

‘Termen als transparantie, toegankelijkheid, verbinding, vitaliteit en duurzaamheid zijn van toepassing op het nieuwe gemeentehuis. Deze uitgangspunten gelden ook voor de NK Veldloop voor gemeenteambtenaren. Om die reden zou de organisatie van dit evenement in hetzelfde jaar als de opening van het nieuwe huis van de gemeente heel toepasselijk zijn.’

Op 1 april 2020 vindt het NK Veldloop gemeenteambtenaren plaats in gemeente Wierden.