Weer keurmerk voor Omloop Flevoland

Lelystad - De Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU) heeft de organisatie van de Rabobank Omloop Flevoland onlangs laten weten dat ook bij de komende editie van het toerfietsevenement het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ gevoerd mag worden.

De Rabobank Omloop Flevoland is het oudste toerfietsevenement van de provincie Flevoland. Bovendien is het de enige fietstoertocht die volledig over de voormalige Zuiderzeebodem wordt verreden.

Extra in de watten gelegd

Het keurmerk houdt in dat de deelnemers tijdens het evenement extra in de watten worden gelegd en dat de organisatie alles perfect voor elkaar heeft. Het keurmerk wordt verstrekt op basis van een beoordeling van een kwaliteitscontroleur van de NTFU. In het beoordelingsrapport staat de volgende conclusie: ‘Supergoed geregelde toertocht. Mooie routes, goed gepijld en een goede verzorging bij de pauzeplekken. De organisatie heeft aan alles gedacht. De tocht voldoet aan alle voorwaarden die door de NTFU worden gesteld. Het keurmerk ‘‘Extra Goed Geregeld’’ is hier dan ook zeker op zijn plaats.’

Beoordeling deelnemers

Naast de officële beoordeling van de NTFU ‘beoordeelden’ ook de deelnemers het evenement. Op www.fietssport.nl kwalificeert 56% van de deelnemers de Rabobank Omloop Flevoland als ‘zeer goed’. 44% van de deelnemers komt tot een ‘goede’ waardering.

Volgend jaar wordt de Rabobank Omloop Flevoland verreden op zaterdag 27 juni. Deelnemers kunnen dan kiezen uit de volgende afstanden: 25, 65, 85, 125 en 175 kilometer. De afstand van 65 kilometer is nieuw en voert de deelnemers via de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold naar Zeewolde. De Grote Trap staat borg voor een unieke polderbeleving. Deelnemers kunnen hier naast de typische Flevolandse vergezichten, ook genieten van de rust en de ruimte van het agrarische hart van de polder.

Gravelride

Naast deze min of meer traditionele routes komt de organisatie bij de komende editie ook met een noviteit: de gravelride. De gravelride is al jaren een begrip aan de andere kant van de oceaan. Daar worden jaarlijks honderden evenementen gehouden, waarbij fietsers veelal over onverharde paden genieten van de natuur. Inmiddels winnen deze gravelrides ook in Nederland aan populariteit. De organisatie van de Rabobank Omloop Flevoland sluit daar bij aan en heeft voor de deelnemers een gravelride voor van 65 kilometer in petto. Hoewel een gravelride technisch gezien minder uitdagend is dan een mountainbiketocht kunnen fiersers met een mountainbike uitstekend uit de voeten op de onverharde paden van de Lelystadse bossen.

Voor meer informatie: www.omloop-flevoland.nl