Michel Boerebach signeert 'Hoi papa' bij SV Lelystad'67

Lelystad - Oud prof-voetballer Michel Boerebach is zaterdagmiddag 7 december te gast bij SV Lelystad’67 op sportpark Langezand. Hij signeert daar het boek 'Hoi papa'.

Boerebach speelde het grootste deel van zijn jeugd bij SV Lelystad en speelde daarna in het betaalde voetbal bij topclubs uit heel Europa. Zaterdag is de voormalig Lelystedeling terug op de plaats waar het allemaal begon.

Door een hel

Michel Boerebach verloor in 2003 hij bij een auto-ongeluk zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9). De ex-voetballer van Go Ahead Eagles, PSV, Roda JC, Real Burgos ging door een hel, maar kan zestien jaar later eindelijk weer van het leven genieten. Over de worsteling met het verlies, en over de mensen die hem geholpen hebben te overleven, is recentelijk het boek 'Hoi papa' geschreven door auteur Eddy van der Ley.

[De tekst loopt door na de video]

Vriendenteam

In het boek is een compleet hoofdstuk gewijd aan zijn periode als speler bij SV Lelystad’67. Boerebach speelde er in de jeugd, keerde in 1999 heel even terug om het eerste elftal te helpen en maakte vanaf 2005 zeven jaar deel uit van het derde elftal, een echt vriendenteam. Over de lotgevallen en de steun van dat elftal spreekt hij in het boek uitgebreid met voormalig ploeggenoot Sander van den Berg. Het gaat ook over zijn broer René, mister SV Lelystad, die eerder dit jaar op 52-jarige leeftijd overleed.

Veerkracht

De dood van zijn twee zoontjes zette het leven van Michel Boerebach in 2003 volledig op zijn kop. Om de pijn van het verdriet te verzachten bezocht hij psychiaters en lotgenoten, schreef gedichten en columns, maar vluchtte ook in de drank. Het zorgde voor heftige spanningen in zijn relatie met vriendin Angela, die hem in 2007 zoon Lyns schonk. Boerebach toonde echter veerkracht. Met behulp van familie, vrienden en zijn werkgever Go Ahead Eagles slaagde hij erin een weg te vinden uit de duisternis.

Het boek 'Hoi papa' is zaterdag in de kantine van SV Lelystad verkrijgbaar en Michel Boerebach zal het met veel plezier signeren. De wedstrijd SV Lelystad-Renswoude begint om 14.30 uur en de signeersessie begint direct na de wedstrijd om circa 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.