KNRM Lelystad zoekt opstappers

Lelystad - Om de continuïteit van de hulpverlening ook voor de toekomst te waarborgen is het Lelystadse station van de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op zoek naar opstappers.

De KNRM redt mensen op zee en op het ruime binnenwater in Nederland, met reddingboten en (op de wereldzeeën) door advies via haar Radio Medische Dienst. Professioneel opgeleide vrijwilligers zijn dag en nacht beschikbaar. Hulpverleningen zijn kosteloos. De KNRM wordt gefinancierd uit donaties en legaten. Jaarlijks komt de KNRM in Nederland meer dan 3.000 keer in actie.

50 uitrukken per jaar

Sinds de oprichting in 1824 werkt de KNRM met vrijwillige bemanningsleden. Dit geldt ook voor het KNRM reddingstation Lelystad, gelegen in de Bataviahaven. De vrijwilligers van dit reddingstation rukken circa 50 keer per jaar uit voor acties na alarmering door het Kustwachtcentrum. 

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom als opstapper bij KNRM Station Lelystad. 'Als opstapper moet je met name overdag beschikbaar zijn, binnen 10 minuten na alarmering op het reddingstation aanwezig kunnen zijn, toestemming van je werkgever hebben en steun van het thuisfront. Uiteraard ben je gezond, en niet ouder dan 45 jaar. Het is nodig een aantal relevante cursussen te volgen', licht schipper Sylvain van Ligtenberg van KNRM Lelystad toe. 

Gedegen opleiding

'Als vrijwilliger bij de KNRM opereer je in een motiverende en zo veilig mogelijke omgeving. Je krijgt een gedegen opleiding en een hechte groep collega’s'. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Sylvain van Ligtenberg via schipper@lelystad.knrm.nl.