Batavia'90 speelt volgend seizoen op kunstgras

Lelystad - SV Batavia'90 ziet een langverwachte wens eindelijk in vervulling gaan. Vanaf het seizoen 2020/2021 zal de voetbalclub uit Lelystad beschikken over een kunstgrasveld.

Partners Heineken en Jumbo De Waag Lelystad waren het laatste duwtje in de rug dat de club nodig had om dit te realiseren. Voorzitter Marco Knippenberg is erg content met de toekomstige aanleg van het kunstgrasveld: 'We hoopten afgelopen seizoen al dat we dit konden realiseren, helaas ging het toen niet door. Dankzij Rob Stevens van Heineken en Gerard van der Meulen van Jumbo De Waag Lelystad kunnen we dit volgend seizoen nu wél realiseren en de volgende stap maken'.

Enorme groei

Knippenberg vervolgt: 'We groeien uit ons jasje, de club maakt in een zeer kort tijdsbestek een enorme groei door. Dit veld gaat er voor zorgen dat we in de winter door kunnen trainen en dat er meer wedstrijden op ons complex gespeeld kunnen worden. Dat is ook wel nodig met de groei die we doormaken'.

Overuren ledenadministratie

Afgelopen maanden moest de ledenadministratie overuren maken om alle nieuwe leden in te kunnen schrijven. Vooral bij de jeugd is een grote toename in het aantal leden ontstaan. Hierdoor is de wens naar een kunstgrasveld alleen maar groter geworden.

Het eerste elftal van Batavia is afgelopen jaar voor de tweede keer sinds de club op de zaterdag is gaan spelen gepromoveerd en speelt momenteel in de 2e klasse, samen met stadsgenoten Unicum en SV Lelystad'67.