Kerstloop zet zich in voor Spieren voor Spieren

Dronten - Het goede doel voor de Leisure World Kerstloop in Dronten is ook dit jaar Spieren voor Spieren.

De stichting biedt kinderen met een spierziekte en hun gezin een beter toekomstperspectief. De donatie, die bij de inschrijving kan worden geregeld, is hiervoor meer dan welkom. Een extra mogelijkheid voor ondersteuning is het via www.spierenvoorspieren.nl een sponsorpagina aanmaken voor de Kerstloop. De eerste veertig deelnemers ontvangen gratis een Spieren voor Spieren T-shirt. En ook dit jaar is er een loterij. Voor iedere euro die mensen doneren doet het startnummer mee aan een unieke loterij. Wie vijf euro doneert mag met zijn startnummer vijf keer meedoen.

Jaleesa

Iemand die weet wat het betekent met een spierziekte door het leven te moeten gaan is Jaleesa. Dit 17-jarige meisje zet zich als ambassadeur in voor de stichting Spieren voor Spieren. Jaleesa houdt van mensen en dieren om zich heen en sportte altijd graag. Ze heeft door haar zeldzame, aangeboren spierziekte een verstandelijke beperking en nu ook epilepsie. Ze heeft pijnlijke benen en zere kuiten en last van toevallen waardoor ze steeds minder activiteiten kan doen. Lekker buiten spelen of fietsen is niet meer mogelijk. Jaleesa en haar familie wensen dat er door onderzoek bekend kan worden welke spierziekte zij heeft zodat zij daar behandeling en medicijnen voor kan krijgen.

Dit is waar Spieren voor Spieren juist naar streeft. Spieren voor Spieren vindt dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Om kinderen spierballen te kunnen geven, moet men begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe er toegewerkt kan worden naar gerichte oplossingen. Het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht is één van de belangrijke plekken waar kinderen met een spierziekte terecht kunnen voor de beste behandeling, diagnose en zorg.