Middag met muziek uit alle windstreken

Dronten - In theater De Meerpaal in Dronten vindt zondag 8 december van 15.00 tot 16.30 uur een werelds familieconcert plaats met muzikanten uit alle windstreken.

Muzikanten uit AZC Dronten

Orchestre Partout, een orkest met muzikanten uit het AZC Dronten, speelt samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant onder de naam 'Mundo Sonora'. Het wordt een feestelijke muzikale middag met speciale activiteiten voor kinderen.

Sinds januari 2019 repeteert Orchestre Partout in het AZC Dronten met bewoners. Muzikanten uit het AZC brengen muziek uit hun eigen cultuur mee. Zo ontstaat een kleurrijk wereldrepertoire met liedjes uit het Syrië, Oekraïne, Koerdistan en Angola.

Samenwerking met Amor Musae

Orchestre Partout werkt vanaf oktober samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Twee uiteenlopende muzikale werelden vloeien samen. Tijdens het concert in de grote zaal van de Meerpaal wordt muziek van Orchestre Partout vermengt met het populair repertoire van de brassband. Zo vloeit filmmuziek van James Bond samen met Arabische ritmes.

Bazaar in de foyer

Voorafgaand aan het optreden is de foyer van De Meerpaal een gastvrije bazaar. Bezoekers horen liedjes uit verschillende delen van de wereld en maken kennis met muzikanten en hun instrumenten. Naast trombones, tuba’s en althoorns klinken traditionele instrumenten uit het Midden-Oosten zoals de oud en de derbuka. Voor kinderen is er een workshop buikdansen door buikdanseres Mena Leila. Tot slot is er een dabkedans, een vrolijke volksdans uit het Midden-Oosten waar iedereen bij kan aansluiten.

Tickets via www.meerpaal.nl/theater/mundo-sonora/