Bedrijfsleven verzorgt Kerstmiddag voor 175 ouderen

Lelystad - De Lelystadse Uitdaging organiseert in samenwerking met het bedrijfsleven een sfeervolle kerstmiddag voor 175 ouderen die behoefte hebben aan meer verbinding met de samenleving. Op dinsdagmiddag 10 december worden de ouderen verwelkomd op de rode loper in het Agora Theater.

Daar genieten zij van een optreden van de Lelystadse zanger Roy Oostweegel, bekijken zij samen de populaire kostuumfilm ‘Downton Abbey’, kunnen zij rondsnuffelen bij interessante kraampjes en ontmoeten ze andere ouderen. Na afloop krijgen ze een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Gezelligheid en ontmoeting

De bijzondere kerstmiddag in het Agora theater staat in het teken van gezelligheid en ontmoeting. Samen kerst vieren is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Naast alle entertainment op deze sfeervolle middag, worden bezoekers ook gestimuleerd om contact met elkaar te leggen via een ‘afsprakenkaartje’ dat bij binnenkomst uitgedeeld wordt. 

Het Agora Theater stelt het theater ter beschikking voor deze middag. 'Elke dag genieten er veel mensen van mooie voorstellingen in ons theater en we vinden het belangrijk dat mensen die minder makkelijk de weg naar het theater weten te vinden een prachtige ervaring opdoen', aldus directeur Richard Wijnveldt.

Ook andere bedrijven werken mee aan het evenement. Tegen zeer gereduceerd tarief biedt Resto van Harte een 3-gangen diner aan en stelt de Kluswinkel 50 klusbonnen van 2 uur ter beschikking. Alle bezoekers krijgen een koffiebon mee om een kopje koffie te gaan drinken met iemand uit het netwerk van de Lelystadse Uitdaging.

Generatieproeverij

Stichting OpenJeHart is aanwezig met een aanbod voor mensen die via een activiteitenprogramma nieuwe contacten kunnen opdoen. Ook jongeren dragen hun steentje bij: Challenge Up en studenten van het MBO College gaan in gesprek met de ouderen over wat ze mogelijk samen kunnen doen. Zij introduceren een ‘generatieproeverij’ waardoor er meer begrip voor elkaar ontstaat en de generaties elkaar beter leren kennen. Uiteraard is ook de Kerstman aanwezig en mag iedereen met hem op de foto. 

De Lelystadse Uitdaging

De Lelystadse Uitdaging verbindt het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met als doel de leefkwaliteit van de bewoners in Lelystad te verbeteren, door het inzetten van middelen, materialen en menskracht. Het bedrijvennetwerk heeft zich samen met de werkgroep, bestaande uit Agora, Centrada, Woonzorg Flevoland, Lelystadse Uitdaging, City Marketing Lelystad en Concern voor Werk, de afgelopen maanden ingezet om deze bijzondere middag tot stand te brengen.