Provincie blij met toezegging minister over bereikbaarheid Flevoland

Lelystad - De provincie Flevoland reageert verheugd op de 'veelbelovende eerste stap' die minister Cora van Nieuwenhuizen vrijdag zette om Flevoland nu en in de toekomst bereikbaar te houden.

'Het is goed dat het Rijk onze infrastructurele opgaven herkent en we vanuit een gezamenlijke ambitie aan de slag gaan', zegt de Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus.

IJmeerverbinding

Er komt een onderzoek naar de wijze waarop het groeiende Almere op een goede en duurzame wijze ontsloten kan worden. In het westen van Almere wordt het nieuwe stadsdeel Almere Pampus ontwikkeld. Een IJmeerverbinding van Almere naar Amsterdam, die Almere Centrum en Pampus aansluit op het Amsterdamse metronet, is voor de provincie Flevoland cruciaal voor deze ontwikkeling.

Hoogwaardige OV-verbinding naar het Noorden

Flevoland vormt een verbindende schakel tussen de Randstad en het noorden en oosten van Nederland. Een hoogwaardige OV-verbinding naar het Noorden is een provinciale wens. Met het Rijk is de afspraak gemaakt om een hoogwaardige OV-verbinding naar het Noorden te onderzoeken. In het najaar van 2020 moet duidelijk zijn wat een nieuw spoortraject over de Lelylijn gaat kosten.

Verbreding van de A27

Flevoland wil dat het Rijk een positief besluit neemt over de verbreding van de A27 tussen de Stichtse brug en het knooppunt met de A1. 'Zeker nu uit onderzoek gebleken is dat dit goedkoper kan dan eerder gedacht'. Met het Ministerie en de regio is de afspraak gemaakt om een aanvullend onderzoek naar de effecten van de verbreding te starten en de financieringsmogelijkheden te verkennen.