Judoka Kayleigh Heerikhuisen wint goud op haar jubileum

Venray - Shoganai-judoka Kayleigh Heerikhuisen is zaterdag kampioen geworden op de 10e editie van het Nihon Dutch Open aangepast judotoernooi in Venray. Ook Kayleigh vierde in Venray haar 10-jarig jubileum als wedstrijdjudoka. Ze deed dat in stijl door haar vier partijen te winnen in de klasse tot 70 kilo.

Tien jaar geleden debuteerde Kayleigh op ditzelfde internationale aangepast judotoernooi in Venray en won toen brons. Dat smaakte naar meer en inmiddels heeft de Drontense vele toernooien op haar naam geschreven met als belangrijkste prestaties haar gouden medailles op het wereldkampioenschap in 2017 en de Europese kampioenschappen in 2018 en 2019.

Emotionele speech

Tijdens een emotionele speech tijdens de opening van het toernooi bedankte Kayleigh de organisator Rudi Verhagen: 'Judo heeft mijn leven veranderd. Fysiek kan ik meer met de beperkte rechterkant van mijn lichaam en door de wedstrijden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Dankzij het wedstrijdjudo heb ik veel mensen leren kennen uit verschillende landen en sommige zijn zeer goede vrienden geworden. En dit alles begon tijdens mijn eerste aangepast judowedstrijd hier in Venray. Rudi, ontzettend bedankt voor alles'.

Op dit laatste toernooi van 2019 werden de wedstrijden van de senioren in de ochtend afgewerkt. Kayleigh trof in haar niveau 1 poule twee bekende Duitse dames. De eerste partij tegen Carina Niemeyer was spannend maar in de laatste halve minuut wist Kayleigh Niemeyer in de houdgreep te nemen en won met ippon.

Linkse heupworp

Kayleigh kwam in de tweede wedstrijd tegen Jasmin Siebelitz op wazari voorsprong dankzij een linkse heupworp en stond deze voorsprong niet meer af. Hierna trof Kayleigh opnieuw Niemeyer en won ook deze partij met een houdgreep. In de laatste wedstrijd tegen Siebelitz scoorde Kayleigh tweemaal een wazari met een heupworp en een overname en stelde daarmee het goud veilig.

In het nieuwe jaar komt Kayleigh op 5 januari in actie tijdens het Toernooi van de Donderslag in Meeuwen-Gruitrode (België).