Maatschappelijke organisaties krijgen oude meubels gemeentehuis Dronten

Dronten - De gemeente Dronten gaat de meubels die straks na de renovatie van het gemeentehuis overblijven aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Op 3 en 4 december zijn er voor hen 'kijkdagen' om te zien of er voor hen iets bij zit.

Gratis en voor niets

Een deel van de meubels die nu in het gemeentehuis worden gebruikt, zullen ook na de renovatie weer gebruikt kunnen worden. Voor een deel is dat echter niet het geval. Voor de meubels die nog in goede staat zijn, is daarom deze oplossing bedacht.

Maatschappelijke organisaties kunnen er op intekenen en ze gratis meenemen. Er is slechts één voorwaarde: de meubels mogen niet worden doorverkocht. Ze zijn voor eigen gebruik van de organisaties.

Andere manier

Na de verbouwing van het gemeentehuis gaan ambtenaren op een andere manier werken. Ze hebben straks geen vaste werkplekken meer, maar delen bureaus. De gemeente gaat ook steeds meer papierloos werken. Dat is duurzamer en bovendien kan informatie zo efficiënter worden gedeeld. Dit alles betekent dat er minder werkplekken, kasten, tafels, stoelen en ander meubilair nodig zijn.

Aangeschreven

Alle bij de gemeente bekende maatschappelijke organisaties krijgen een brief waarin zij worden gevraagd zich aan te melden voor de kijkdagen op 3 en 4 december. Daarnaast verschijnen er berichten op de website van de gemeente, op de gemeentepagina en op de social mediakanalen zodat organisaties die niet bij de gemeente bekend zijn, zich alsnog kunnen aanmelden.


Gerelateerd nieuws